DECEMBARSKI DANI HUMANOSTI 2018.

Stara poslovica kaže da "nije bogat onaj koji ima mnogo, nego onaj koji mnogo daje". Tako sa zadovoljstvom možemo reći da smo jako bogati, bogati u svom darivanju drugima.
Decembar jeste mjesec darivanja i nije slučajno što smo ga i mi odabrali kao mjesec humanosti. No mi nismo humani samo u decembru, već tokom cijele školske godine.
Sretni smo što kao volonteri već nekoliko godina skoro svakodnevno izmamimo osmijeh na lice onima koji su u stanju bilo kakve potrebe.
Posebno smo ponosni na to što smo ove godine najviše donacija uručili onima kojima je pomoć bila najpotrebnija, a to su svakako ostarjeli, bolesni i djeca.
I ovaj put smo bili koordinatori svih humanih aktivnosti na nivou škole. Skupljali smo novac za bolesnog učenika iz Ekonomske škole Sarajevo, kao i za učenika iz naše škole, oboljelog od karcinoma. Isto tako smo tradicionalno odnijeli 30 kg voća u narodnu kuhinju Caritas povodom katoličkog Božića, te prikupili preko 100 paketića koje smo poslali učenicima u Konjević Polju.
Naročito bismo istakli aktivnost učenika IV-1 razreda koji su sa svojom učiteljicom Senadom Šehović, pedagogicom i nekoliko roditelja posjetili Dom penzionera u Nedžarićima i starim i iznemoglima odnijeli prigodne poklone.
Ovom prilikom zahvaljujemo svim roditeljima, uposlenicima i učenicima naše škole. Kao i uvijek do sada bili ste na nivou zadatka.
Također vam želimo uspjeh na svim životnim poljima u novoj 2019. godini.

Vaši volonteri