DOMOVINO , SRETAN TI ROĐENDAN !

Učenici i nastavnici naše škole kroz razne aktivnosti obilježavaju sve važne datume iz prošlosti naše domovine. Posebno ozračje vlada 25. novembra za Dan državnosti. Obično su održavane tematske priredbe namijenjene učenicima, roditeljima i uposlenicima škole. Ove godine smo odlučili da na drugačiji način obilježimo ovaj izuzetno važan datum naše prošlosti. Osim što su učenici učestvovali na literarnim i likovnim konkursima, pravili zidne novine i panoe, a članovi Historijske sekcije su putem razglasa podsjetili i učenike i uposlenike na važnost ovog datuma za našu domovinu organizirana je i terenska nastava, obilasci muzeja i drugih značajnih mjesta koja profiliraju državnost naše domovine. Učenici su se na takav način, na licu mjesta upoznavali s važnim činjenicama iz naše prošlosti, što bi bilo svrsishodnije od školskih priredbi.

Učenici tri odjeljenja četvrtog razreda su uživali u Historijskom muzeju , dok su učenici petog i šestog razreda obišli Brusa bezistan. Učenici sedmog razreda su obišli Muzej Sarajeva, Brusa bezistan, Gazi Husrev-begovu biblioteku, Bošnjački institut i Svrzinu kuću. Učenici osmog i devetog razreda su su posjetili Konjic i Jablanicu gdje su obišli Muzej“ Bitka za ranjenike na Neretvi“.

Ovim posjetama smo željeli podići svijest učenika o prošlosti našeg grada Sarajeva, ali i ostalih gradova naše domovine u kojima je obilje kulturno historijskog naslijeđa na koje možemo biti ponosni.

Domovino naša mila, sretan ti rođendan !!!