Nagrada Zlatna značka grada Sarajeva

Nagrada Zlatna značka grada Sarajeva

Grad Sarajevo i gradonačelnik gospodin Abdulah Skaka su 25.11.2019.godine u Vijećnici, na poseban način pokazali na kome ova država ostaje, na djeci, najboljem od nas. Tako je i naš učenik IV-3 razreda Džad Koudeimati koji je ujedno i član Udruženja “Colibri” nagrađen za Dan državnosti BiH Zlatnom značkom grada Sarajeva, kao i priznanjem koje je uručio gradonačelnik Sarajeva gospodin Abdulah Skaka.

Naš učenik Džad ima jaku moć skeniranja i memorisanja, pjeva na više jezika sa istim naglaskom pjevača, zna sve muzičke instrumente. U matematici daje odgovor na teške kombinacije gdje je odgovor u milionima ili stotinama miliona,što je i doprinijelo nagradi.

Mi kao škola, smo ponosni na našeg učenika te njegove uspjehe i postignuća. Polako ali sigurno postaju šampioni i predvodnici u stilu življenja koji se na papiru zove inkluzija.

Nije to ljudi, papir niti riječ, to je srce, to je životno ubjeđenje to je odgoj, namjera i nakana. To smo svi mi koji jesmo i moramo biti ravnopravni građani naše drage domovine!

Iskrene čestitke našem dragom učeniku Džadu!