POZIV NA ZIMSKI BAZAR

"Lijepo je biti dobar" moto je pod kojim se ove godine održava zimski bazar u našoj školi, 19. decembra, od 18:00 do 20:00 sati. Vrijedni članovi Vijeća roditelja ove škole stoje iza kompletne organizacije projekta, koji uključuje i zabavni program kroz nagradne igre i tombolu.
Za ovaj bazar angažuju se gotovi svi učenici, učitelji i nastavnici škole izradom čestitki, poklona i dekoracija koje se po prigodnim cijenama prodaju tokom bazara. Roditelji se uključe pravljenjem hrane, kolača, slastica, sokova koji se također prodaju, a na koncu bazar podrže i sponzori koji osiguraju nagrade i prigodne poklone. Djeca se, uz pjesmu i igru, dobro zabave tokom nekoliko sati, a često se na bazaru organizuju i posebne akcije prikupljanja sredstava putem kutije za priloge. Sva prikupljena sredstva podijele se tokom godine kao stipendije učenicima naše škole koji su iz porodica slabijeg imovinskog stanja, kao i za određene projekte koje realizuje Vijeće roditelja.

Iz godine u godinu zimski bazar postaje sve značajniji događaj, a Vijeće roditelja trudi se obogatiti ga novim sadržajima. Ove godine otvoren je i nagradni konkurs za učenike škole koji imaju zadatak da naprave fotografiju kojom će pokazati dobro djelo, aktivnost, prijateljstvo ili druge benefite koje donosi dobro ponašanje, međusobno uvažavanje, briga za okolinu, pomoć starim osobama i drugo. Izbor najboljih fotografija izvršit će predstavnici Vijeća roditelja, kao i školske fotografske sekcije, a za tri prva mjesta osigurane su i nagrade: pametni telefon, web kamera i bluetooth zvučnik. Cilj ovog nagradnog konkursa je poticanje učenika na dobro i primjerno ponašanje. Osim toga, zimski bazar pod motom "Lijepo je biti dobar“ će biti prilika i za osvajanje brojnih drugih nagrada sponzora.

Humanost je dužnost i obaveza svih nas, jednako kao što je naša dužnost humanosti učiti našu djecu. Pozivamo sve zainteresovane da dođu na zimski bazar i kupovinom rukotvorina ili na drugi način pokažu svoju humanost i doprinesu prikupljanju sredstava za stipendije.