„SAVRŠEN SVIJET“ SA IZVIĐAČIMA NA BORAČKOM JEZERU

Svi smo barem jednom bili u prilici da maštamo o tome kako bi izgledao savršen svijet. Kako bi se voljelo i kako bi se živjelo i kako bi dobro bilo... Zar ne?

Mi nismo samo maštali. Pet članova našeg odreda: Armin, Admir, Sara, Emin i Aida su, zajedno sa starješinom našeg odreda, Emirom Kršlak, imali čast biti dio devetodnevne čarolije zvana "Savršen svijet" u periodu od 2.8. do 10.8. 2017. godine na Boračkom jezeru. Projekat "Savršen svijet" realizuje Savez izviđača grada Zenica u partnerstvu sa Odredom izviđača "Dr. Mladen Stojanović" Prijedor, a finansiran je od strane Ambasade Sjedinjenih Amerčkih Država u BiH. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo na pozivu i prilici da budemo dio ovakvog projekta. Druženje, logorska vatra, rafting, adrenalinski park, streličarstvo, mnoge radionice i vodena olimpijada samo su neke od aktivnosti u kojima su uživali učesnici ovog kampa. Najboljom patrolom druge čete (mlađi izviđači i planinke) proglašena je VII patrola naše vodnice Aide. Kada bismo sada počeli opisivati dan po dan, trenutak po trenutak, hajde što bi nam trebalo mnogo vremena, nego bi to bilo teško i dočarati. Gotovo nemoguće, jer dovoljno dobre riječi koje bi opisale izviđačke čarolije valjda ne postoje. Reći ćemo vam da smo proveli 9 nezaboravnih dana, upoznali mnogo novih prijatelja i sa sobom kućama na sve strane regiona ponijeli uspomene za čitav život. Reći ćemo vam da smo se po ko zna koji put uvjerili kako ono što izviđači rade zaista vrijedi, kako širimo pozitivu, ljubav, zdrave životne navike, vještine i sve ostalo što ovaj svijet čini boljim mjestom. Uvjerili smo se kako ljudi, izviđači iz svih dijelova naše lijepe Bosne i Hercegovine, ali i regiona, zajedno mogu funkcionisati savršeno i da sve razlike zapravo čine jednu savršenu cjelinu. Naučili smo da su u jednu ruku razlike naše najveće bogatstvo, a da u drugu ruku one ustvari uopće ne postoje. Naučili smo da smo samo zajedno savršeni.

Ah da, da li ste se i vi zapitali zašto smo toliko puta spomenuli riječ "savršen"? Odgovor je jednostavan - zato što je svijet sa izviđačima baš takav - savršen!

Do sljedećeg nam savršenog susreta - Z-D-R-A-V-O!