„Škola koja je usmjerena na dijete vidi roditelje kao svoje najvažnije partnere jer su oni ti koji najbolje poznaju svoje dijete“ 24. decembar 2017 osman.nuri.hadzic

U četvrtak, 21.12.2107.godine u II-1 je bilo veoma zabavno. Ovaj razred su posjetile dvije mame, Aleksandra Babić i Almija Kapidžić , mame naših Sergeja i Zehre. One su zaposlene u organizaciji Save the Children i u okviru realizacije nastavne teme“ Poštujmo različitosti“ iskoristili su njihovo iskustvo i znanje kako bi ova tema bila jasnija i interesantnija učenicima. Mame su veoma vješto razgovarale sa učenicima o dječijim pravima.

Gošće su donijele i poklone. Svi učenici su dobili knjigu „Iste smo ljubavi ti i ja“ , a i školska biblioteka je obogaćena sa nekoliko ovih knjiga koje će moći posuditi učenici iz ostalih razreda.

Zahvaljujemo se našim dragim mamama i nadamo se da će nas opet posjetiti nekim drugim povodom. Ovo je jedan od dobrih primjera kako saradnja roditelja i škole doprinose stvaranju lijepe atmosfere, uzajamnom poštovanju, dijeljenju informacija, osjećaja i vještina.