DJEČIJI PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA DRŽAVNOSTI BiH PRVI PUT U ORGANIZACIJI GRADA SARAJEVA- UČESTOVALI NAŠI UČENICI ČETVRTOG RAZREDA

Dječiji program obilježavanja Dana državnosti BiH pod nazivom “Domovina u srcu” upriličen je ove godine po prvi put u organizaciji Grada Sarajeva. Blizu 300 učenika četvrtih razreda sarajevskih osnovnih škola sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom položilo je bijele ruže na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995.

Učenici su u pratnji gradonačelnika prodefilirali centrom grada sa zastavicama BiH i Grada Sarajeva prema Vijećnici, gdje su sa puno ponosa i oduševljenja, svojim porukama i čestitkama domovini BiH ukrasili panoe. „Moja domovina je BiH i ona je beskrajno lijepa”, „Draga domovino ti si moje srce i sjajno sunce”, „Domovino u srcu te nosim’, samo su neke od poruka koje su najmlađi uputili BiH.

U prepunoj auli Vijećnice, učenike je animirao poznati bh glumac Mario Drmać, a i uživali su u izvedbama tamburaškog orkestra, harmonikaša i malih balerina – polaznika Osnovne muzičke i baletske škole „Novo Sarajevo“. Na kraju programa djeca su obišla muzejsku postavku “Zagrljaj zemlje”.

Učenici naše škole sa svojim učiteljicama Enkom Bičakčić, Ernom Korjenić i Ines Vlahovljak su dali svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog datuma.