Dodijeljeni certifikati za 350 mladih planinara koji su pohađali planinarsku školu

Svečanost povodom završetka projekta "Planinarska družina - edukacija kroz planinarsku školu" održana je 27.12.2017. u prostorijama Općine Novi Grad. Svi prisutni su imali priliku da odgledaju i kratki film o aktivnostima planinara koji su učestvovali u ovom projektu, nakon čega je prezentiran priručnik pod nazivom “Osnovna planinarska škola” koji je namijenjen za rad s mladim planinarima.

U ovom projektu učestvovalo je oko 350 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Novi Grad, s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja zdrave životne sredine, ali i o značaju boravka na čistom planinskom zraku.

U okviru ovog projekta održane su i edukativne, sportsko-rekreacione, sociološke i kulturno-zabavne aktivnosti.

Svečanost je završena podjelom certifikata učenicima osnovnih i srednjih škola koji su pohađali i završili planinarsku školu, a koju je realizovala Općina Novi Grad u saradnji sa Planinarsko-sportskim društvom ”Zlatni ljiljan”.

Planinari naše škole kojima je uručen certifikat su: Lamija Suljević, Lajla Rašljenin, Imran Sijerčić, Ajla Kovačević, Amer Tanović, Jasenko Brakić, Esma Suljić, Amina Tahirović, Ajla Tabaković, Lejla Hasanović, Elvir Elezović. Vođa ove družine je nastavnica Smilja Mrđa.

Za najbolje planinare proglašeni su Lajla Rašljanin i Jasenko Brakić. V E D R O