"Mala škola šaha"

U Sarajevu upriličena "Mala škola šaha", mališani uživali uz figure i igru

U subotu, 28.9.2019. je na trgu ispred SCC-a u Sarajevu održana “Mala škola šaha” u kojoj su učestvovali učenici sarajevskih osnovnih škola, Škole za osobe s posebnim potrebama “Vladimir Nazor” kao i mnogobrojna djeca koja su sunčani dan iskoristila za šetnju gradom.
U organizaciji Šahovskog kluba “Alpong” na trgu su postavljeni stolovi gdje su najmlađi sugrađani pod nadzorom nastavnika za likovnu umjetnost i muziku, šahovske figure crtali i pravili od plastelina, pjevali i plesali uz popularne maskote.
Učenici Asja Imamović, Ejra Fazlić, Iman Vrce, Dino Đogić, Selma Omerović, Nadira i Bakir Durić, Tara Sućeska i Orhan Mehić u pratnji učitelja Đogić Mahmuta su predstavljali našu školu.
Nakon zabave ispred SCC-a, u prostorijama Šahovskog kluba “Sarajevo” djeca su igrala sa prvotimcima ovog kluba, turnir po starosnim grupama na kraju kojeg su dodijeljeni poklon-paketi, plakete i stipendije za sezonu 2019/2020 u Šahovskoj školi “Alpong” koja će biti realizovana u periodu oktobar 2019. – maj 2020. godine.