ŠKOLA SKIJANJA ZA UČENIKE VI RAZREDA U ORGANIZACIJI OPĆINE NOVI GRAD

Općina Novi Grad Sarajevo finansira školu skijanja za učenike šestog razreda osnovnih škola sa područja općine Novi Grad Sarajevo.
Tehnike ovog najraširenijeg zimskog sporta, na svježem planinskom zraku učit će 450 učenika iz svih novogradskih osnovnih škola.

Škola skijanja je projekat kojeg Općina Novi Grad provodi s ciljem razvijanja zdravih navika kod učenika, razvijanja ljubavi prema našim olimpijskim planinama i zimskim sportovima.

Učenici naše škole su u drugoj smjeni od 12.do 16.februara zajedno sa učenicima iz škola „Meša Selimović“, „Aleksa Šantić“, „Ćamil Sijarić“ i „Mustafa Busuladžić“
Za rad sa polaznicima škole zaduženi su licencirani instruktori, a za sve učenike osiguran je i prijevoz od škole do skijališta, kompletna ski oprema, korištenje vertikalnog transporta, karte za ski lift, hrana i topli napitak.

Jedan od ciljeva projekta je da se učenicima tokom zimske sezone omogući boravak na snijegu kako bi savladali osnovne elemente skijanja, te kroz takmičarske aktivnosti jačali volju, upornost i odlučnost.