Udruženje historičara Kantona Sarajevo, obilježilo Dan nezavisnosti, manifestacijom pod nazivom „Bosna... ljubav...patnja...ponos“

U prepunoj sali Općine Novi Grad, 26. 02. 2018. Udruženje historičara Kantona Sarajevo, obilježilo je Dan nezavisnosti, jedan od dva najznačajnija datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Manifestaciju su obilježile priče, muzika, balet, sve protkano patriotizmom i osjećajem ponosa.
Svečanosti su prisustvovali i učenici naše škole, zajedno sa direktorom Ševalom Dudevićem i nastavnicom historije Smiljom Mrđa.
Za ovu svečanost upriličena je i izložba likovnih i literarnih radova učenika skoro svih osnovnih i srednjih škola u KS, koji su kroz šarenilo boja i simbola izrazili svoje viđenje prošlosti i budućnosti svoje zemlje. Na toj izložbi našli su se i radovi naših učenika : Emre Renovica, Amera Tanovića i Dženane Cviko, koja je ujedno bila i voditeljica programa. Svečanosti su prisustvovali i učenici devetih razreda naše škole.
Uručene su i nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo za najbolje literarne i likovne radove o temi „Bosna, ljubav, patnja, ponos“.