VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA RODITELJE I UČENIKE !!!

Poštovani roditelji i dragi učenici,
obavještavamo Vas da će u školskoj 2017/2018.godini doći do nove organizacije nastavnog procesa. Nastava se više ne može odvijati u jednoj smjeni iz tri osnovna razloga:

1. Povećao se broj učenika (700), odnosno odjeljenja (27 ili 28), tako da nedostaje kabineta/učionica za rad u jednoj smjeni.
2. Povećao se fond časova iz predmeta Tjelesni i zdravstveni odgoj od I do V razreda.
3. Škola organizuje produženi boravak za učenike nižih razreda, što dodatno umanjuje broj kabineta/učionica za realizaciju nastavnog procesa.

Način organizacije nastave za školsku 2017/2018 godinu:
• prvi razred - uvijek prva smjena - nastava od 8:50
• učenici parnih razreda tj. II,IV,VI i VIII bi bili ista smjena - nastava od 8:00 sati- kada su prva smjena, a od 11:35 ili eventualno od 11:40.
• učenici neparnih razreda tj. III, V, VII i IX razred bi bili ista smjena-nastava od 8:00 sati- kada su prva smjena, a od 11:35 ili eventualno od 11:40
* Rotacija smjena- svakih sedam dana

Na ovaj način bi nastava u drugoj smjeni trajala najduže do 16:45, i to bi uglavnom bili učenici VII, VIII i IX razreda, obzirom da oni imaju po 6 časova dnevno. Niži razredi (od II do IV) bi u drugoj smijeni ranije završavali, najčešće bi imali nastavu do 15 sati.

NAPOMENA:
Raspored časova, raspored zvonjenja, kao i sve druge informacije vezane za organizaciju nastavnog procesa bit će dostupne na našoj web stranici .

DIREKTOR
Ševal Dudević

Tekst obavještenja možete preuzeti na sljedećem linku.